Gebakken courgette frietjes
Licht gepaneerde gebakken courgette reepjes, een alternatief voor aardappelfrietjes, geserveerd met CARDINI’S Ranch with Italian Cheese Dressing om in te dippen.
Boodschappenlijstje
(6 pers.)
- 125 gr. CARDINI’S Ranch with Italian Cheese Dressing
- 2 middelgrote courgettes
- 45 gr. (tarwe)bloem
- Zout en peper
- 2 grote eieren, geklopt
- 100 gr. paneermeel (bij voorkeur Panko)
Bereidingswijze
1. Verhit de oven tot 230° C. Breng een laagje olie aan op een bakplaat voor in de oven.
2. Snijd de courgette in reepjes van ongeveer 1cm inch dik en 7,5cm lang. Dep de reepjes droog met papieren keukenrol.
3. Strooi de bloem samen met een snufje zout en peper op een bord.
4. Scheid het eiwit van de dooiers en klop in een diep bord het eiwit los.
5. Plaats ook het paneermeel in een diep bord.
6. Haal de helft van de courgette reepjes door de bloem en haal vervolgens ieder reepje door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Plaats de reepjes los van elkaar op de voorbereide bakplaat.
7. Herhaal het proces met de andere helft van de courgette reepjes.
8. Bak 20 tot 25 minuten in de oven, schud de plaat na 15 minuten bakken. De reepjes dienen goudbruin te zijn. Zout en peper naar smaak toevoegen.
9. Serveer met een schaaltje CARDINI’S Ranch with Italian Cheese Dressing als dip voor de frietjes. Eet smakelijk!
Bron: Marzettikitchens.com